Leerlingenraad 2020-2021

Begin oktober waren het verkiezingen voor de leerlingenraad. Dit schooljaar verliep dat wel wat anders. Waar vroeger de leerlingen van derde tot en met zesde leerjaar enkel een afgevaardigde voor de eigen klas konden kiezen, mochten nu alle leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar  voor elk klas hun stem uitbrengen. De ganse lagere school heeft op die manier een stem mogen uitbrengen. Zelfs de juffen, de directie, het onderhoudspersoneel en de secretaresse stemden mee. Ook anders dan anders was dat dit alles nu digitaal gebeurde. Bij het stemmen, verschenen op de laptop nog eens alle affiches van de kandidaten. Hierop konden ze voorstellen wat hun ideeën zijn voor onze school. Dit resulteerde in deze mooie affiches:

De verkozen leerlingen voor de leerlingenraad van het schooljaar 2020-2021 zijn Riley en Ferre van het derde leerjaar, Clarisse en Lotte van het vierde leerjaar, Elodie en Tibe van het vijfde leerjaar en Jenna en Yannis van het zesde leerjaar.

Tijdens de eerste vergaderingen is de leerlingenraad op zoek gegaan naar een manier om de school en de mensen rondom ons meer in verbinding te brengen met elkaar. Een heel mooi thema in deze moeilijke tijden en zeker met de feestdagen die eraan kwamen. Dit sluit ook heel erg aan bij het jaarthema van onze school: 'Schouder aan schouder, hand in hand.' We willen inzetten op elkaar dragen, elkaar verdragen, zorg dragen voor elkaar, samen!

Nadat iedereen zijn ideetjes op tafel gegooid had, is er beslist om leuke kerstkaartjes te maken. Niet alleen voor de leerkrachten of leerlingen, maar voor iedereen! Zowel voor de leerlingen, leerkrachten, ouders en zelfs voor de bewoners van het Eikenhofje. De leerlingen beseffen zeer goed dat zij het zeer moeilijk hebben in deze tijden. Op deze manier wilden ze hen een hart onder de riem steken en hen laten zien dat ze niet alleen zijn.

De laatste week voor de kerstvakantie zijn de leerlingen van de leerlingenraad in iedere klas de kaartjes gaan uitdelen. Met een leuke kerstmuts en een beetje uitleg over de reden waarom ze dit gedaan hebben. Het werd een leuke afsluiter van een moeilijk jaar.

Dit is het resultaat van het kerstkaartje!

 

Binnenkort zal de leerlingenraad starten met brainstormen over hun jaarlijkse BLOOS-week. Dat is de week waarin we iedereen nog meer BLOOS willen maken. BLOOS staat immers voor Blij Op Onze School. Ondertussen is het een traditie geworden dat de leerlingenraad tijdens deze week allerlei initiatieven organiseert om iedereen zich goed te doen voelen op school. Het is ook niet voor niets dat dit in de periode van 'de Week tegen Pesten' valt ;)

Dat is uiteindelijk het hoofddoel van onze leerlingenraad: op hun manier participeren aan het 'beleid' op school om ieder zich hier goed te laten voelen!